Comunicat Cooperativa Soldebre 16/02/2024

La Cooperativa Soldebre davant les actuals reivindicacions del sector, mostrem el nostre suport a les mateixes.

La protesta del sector primari posa en primer pla la gran preocupació dels agricultors i ramaders per la pèrdua de rendibilitat econòmica de les explotacions en general. Els problemes són originats per diverses causes que s'han anat acumulant al llarg dels anys i són difícils de controlar a nivell de pagès (baixos preus percebuts, creixents costos de producció, baixes produccions per sequera, normatives no facilitadores, pèrdues de mercats a causa de guerres, boicots, competències deslleials degut a l’entrada dels mateixos productes provinents de tercers països on els costos productius i garanties de qualitat i seguretat alimentària són molt més baixos...). A aquests problemes s’ha d’afegir la inseguretat dels pagesos de les Terres de l’Ebre degut als constants episodis de robatoris a camp en diferents cultius (olives, garrofes, hortalisses...).

Aquest moment de crisi ha de ser una oportunitat perquè s'apliquin per totes les administracions mesures i solucions als problemes plantejats en el sector, sector que cal valorar com a essencial i estratègic per a que la població pugui tenir aliments sans, segurs i de qualitat, a més d'obtenir altres beneficis a peu de territori (evitar despoblament rural, manteniment d'infraestructures rurals i paisatges, prevenció d'incendis forestals, ...) i ser una alternativa digna i rentable per poder-se guanyar la vida, a més de contribuir al desenvolupament del teixit econòmic de totes les poblacions agrícoles que envolten les Terres de l’Ebre.

Els productors ja fa diversos anys que ens esforcem en fer les coses bé! Aplicant unes tècniques de producció sostenible, invertint en la modernització i introducció de noves tecnologies per ser més eficients en l'ús de recursos (aigua, energia,...), sent respectuosos amb el medi ambient, aplicant bones pràctiques de seguretat alimentària, vetllant per la salut i benestar animal. Demanem a la ciutadania en general la seva comprensió i sensibilització, nosaltres sense vosaltres i vosaltres sense nosaltres no podrem tirar endavant els nostres projectes de vida!

Informació addicional en PDF

Soldebre i Secció de Crèdit, S.Coop.C.L.
Tel (+34) 977 502 184 - Fax (+34) 977 502 561 - soldebre@soldebre.es

Codi HTML5 vàlid Vàlid CSS3

Disseny Web Ofitec Tècnica © 2012 - 2024