Soldebre participa a un workshop d'AGRIMAX exposant el seu projecte

La Cooperativa Soldebre va participar el passat 28 de setembre al workshop d’AGRIMAX, organitzat per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC). Una trobada on va explicar l’experiència impulsada per l’empresa situada a Tortosa de reaprofitament i revalorització de les restes de pinyol d’oliva com a biocombustible. Es tracta d’un clar exemple d’economia circular, ja que permet reduir els residus que es generen i obtenir un benefici econòmic i a l’hora mediambiental perquè a més de les deixalles també redueix el consum de combustibles fòssils.

Cada any Soldebre produeix mes de 500 Tones de biocombustible bona part del qual l’aprofita per a ús intern reduint la despesa en consum energètic i la resta el ven a les granges de la zona. Actualment a més, Soldebre està estudiant altres vies per revaloritzar aquest residu, el pinyol d’oliva, com a ingredient per pinso animal, entre altres.

AGRIMAX és un projecte europeu sobre innovació en subproductes que investiga i impulsa projectes per estudiar la viabilitat tècnica i comercial de l’extracció de compostos provinents dels residus agrícoles i del processament d’aliments, per donar-los un nou ús tant per la producció de fibres, additius alimentaris, biofertilitzants o biocombustibles, entre altres. D’aquí que la experiència de Soldebre fos especialment interessant.

El workshop es va celebrar a l’Hotel Zenit de Lleida. L’objectiu de la FCAC a l’hora d’organitzar-lo ha estat el de definir possibles models de negoci al voltant de nous productes considerats d’alt valor afegit i obtinguts mitjançant processos de biorefineria a partir de subproductes agraris. A banda de Soldebre també hi van intervenir les principals empreses del sector agrícola de Catalunya, universitats i centres d’investigació Europeu de reconegut prestigi com University College Dublin, University Bologna, Universitat de Lleida, University of Leeds, EURECAT entre d’altres.

Soldebre i Secció de Crèdit, S.Coop.C.L.
Tel (+34) 977 502 184 - Fax (+34) 977 502 561 - soldebre@soldebre.es

Codi HTML5 vàlid Vàlid CSS3

Disseny Web Ofitec Tècnica © 2012 - 2022