Ingredients
- ½ litre de llet
- 3 ous grans
- 100 grs de sucre
- 50 grs de farina de garrofa
- 50 grs de farina d’ametlla
- beina de vainilla
- decoració amb trossets de xocolata negre i blanca
Preparació
En un vol posem els ous, el sucre, 10 cl. de llet, la farina de garrofa tamisada i la farina d’ametlla. Ho barregem fins aconseguir una pasta homogènia.
A banda, en un casso aboquem la resta de llet amb la beina de vainilla oberta pel mig. Ho escalfem a foc lent fins que bulli i ho deixem reposar uns minuts. Ho colem, l’afegim a la pasta anterior i ho batem enèrgicament.
Tornem a escalfar el cassó al foc sense deixar de batre-ho fins que la crema espesseixi, però sense que arribi a bullir.
Finalment, l’aboquem en unes terrines, hi posem una capa de fil transparent perquè no s’hi faci una crosta al damunt i ho reservem a la nevera fins que es refredi.
Abans de servir es decorarà amb els trossets de xocolata blanca i negra.