Broqueta d’abadejo i clementina

Ingredients

  • 400 grs de morro d’abadejo dessalat a punt de sal
  • 4 clementines
  • 4 tomàquets grossos i rojos
  • 4 cebes tendres
  • 1 ceba dolça
  • 2 cullerades d’olivada
  • fulles d’alfàbrega i amanides fresques
  • vinagre de vi blanc; vinagre balsàmic
  • oli d’oliva, sal i pebre blanc mòlt

Preparació

Escaldem les cebes tendres durant 2 minuts, les refresquem amb aigua freda i les tallem a quarts. En la mateixa aigua, escaldem els tomàquets, els pelem i en traiem les llavors. Tot seguit tallem la polpa a grills.

Pelem les clementines i tallem els grills en dos. Blanquegem la pell d’una d’elles (bullint-la amb aigua 3 minuts).

Tallem a daus l’abadejo i el macerem durant 5 minuts amb una mica de vinagre blanc. Passat aquest temps, l’escorrem i l’eixuguem bé.

Per fer la vinagreta: tallem a daus ben petits la ceba dolça, la polpa del tomàquet i la polpa i la pell blanquejada de la clementina. Ho posem tot en un bol i ho cobrim amb la part de vinagre balsàmic, 1 part de suc de clementina i 2 parts d’oli d’oliva extra verge. Ho rectifiquem de sal i pebre.

Muntem les broquetes enfilant els daus d’abadejo, la clementina, la ceba tendra i el tomàquet, al nostre gust.

Presentació: posem una base de vinagreta en un plat i hi afegim les broquetes al damunt. Les ruixem amb l’olivada desfeta en una mica d’oli i les acompanyem amb les fulles d’alfàbrega i les amanides fresques.

Autor

Restaurant Sant Carles
Av. Felip Pedrell, 13
43500 Tortosa
Tel. (+34) 977 441 048

Soldebre i Secció de Crèdit, S.Coop.C.L.
Tel (+34) 977 502 184 - Fax (+34) 977 502 561 - soldebre@soldebre.es

Codi HTML5 vàlid Vàlid CSS3

Disseny Web Ofitec Tècnica © 2012 - 2024