Ingredients
- 50 cl de llet
- 50 cl de nata 35% MG
- 225 grs sucre de llustre
- 50 grs de farina de garrofa
- 50 grs de mantega de cacau
- 4 ous
- 8 rovells d’ou
- 40 grs xarop de glucosa
- ½ baina de vainilla
- 2 grs de sal
Preparació
En un caso posem a bullir la llet, la nata, el sucre, la sal i la baina de vainilla oberta pel mig. En un altre bol barregem els ous sencers i els rovells i els escaldem amb la composició anterior sense deixar de remenar.
A continuació col•loquem la barreja i la courem a foc lent remenant-la fins que s’espesseixi sense passar dels 85ºC. La retirem del foc i hi incorporarem la mantega de cacau, la farina de garrofa i el xarop de glucosa.
Sense deixar de remenar, ho aboquem en un bol que introduirem en un altre de més gran amb glaçons i aigua per baixar-ne ràpidament la temperatura.
Ho aboquem en els recipients de la Pacojet. Un cop congelat, ho turbinarem; o bé, farem el gelat directament en una sorbetera.
Nota: El resultat té una textura semblant a una mousse de gust molt suau i agradable. En una cuina domèstica sense sorbetera o una Pacojet, no podrem aconseguir aquesta textura del gelat de garrofa..