Ingredients
- 50 grs de ceba picada
- 60 grs de tomàquet
- 5 grs d’all picat
- 15 grs de farina de garrofa
- 100 grs de pastanaga
- 5 grs de sal
- 100 grs d’arròs
- 30 cl d’aigua
Preparació
En una cassola sogreim la ceba i l’all picats. Un cop estiguin ben sofregits, hi afegim el tomàquet sense pell ni llavors, i deixarem que caramel•litzin tots els ingredients.
Un cop caramel·litzats, afegim la pastanaga a rodelles i si es vol s’hi pot afegir alguna verdura més. Tot seguit sogregim durant cinc minuts més. A continuació, hi afegim la farina de garrofa i un cop estigui torrada, hi incorporarem l’arròs.
Deixem que es sofregeixi un amica, hi abocarem l’aigua i hi incorporarem la sal. Cuinarem l’arròs només movent la cassola, sense remenar amb cullera, a foc viu els primers 8 minuts i a foc lent els últims 6 minuts.
Nota: el resultat és un arròs de color marró fosc. Té un gust entre el torrat d’un arròs cuinat amb conill o costella de porc, o bé el socarraet de la típica paella valenciana.