Salut, les garrofes i ametlles
Els nutricionistes li atribueixen a la polpa de la garrofa les següents virtuts, entre d’altres:
- Font de proteïnes, carbohidrats i sucres naturals.
- El seu contingut en fibres solubles ajuda el procés digestiu i n’alleuja les molèsties.
- No té substàncies estimulants.
- Aporta potassi, ferro, calci (en conté més que la llet), fòsfor i magnesi.
- Aporta vitamines A i del grup B (B1 i B3)
- Té poc contingut en greixos.
- No conté cafeïna ni excitants.
- Baix en greixos i calories.
- Conté tanins (antioxidants).
- Conté pectina (regula la digestió).
Les seves propietats en percentatges són: entre 35% i 40% de sucres totals; un mínim de 4% de proteïnes; un màxim de 0,9% de greixos; un mínim de 9% de fibra, i més del 5% d’humitat.
Els seus avaladors diuen que és un potent antioxidant natural i redueix el colesterol, és antiinflamatori, antireumàtic i pot evitar la formació de les nitrosamines cancerígenes, beneficia el cor, els pulmons i la mucosa intestinal.
No cal dir que tots aquests beneficies, com qualsevol altre que s’atribueix als aliments, s’han de relativitzar i sotmetre a proves clíniques contrastades.