Salut, les garrofes i ametlles

Els nutricionistes li atribueixen a la polpa de la garrofa les següents virtuts, entre d’altres:

  • Font de proteïnes, carbohidrats i sucres naturals.
  • El seu contingut en fibres solubles ajuda el procés digestiu i n’alleuja les molèsties.
  • No té substàncies estimulants.
  • Aporta potassi, ferro, calci (en conté més que la llet), fòsfor i magnesi.
  • Aporta vitamines A i del grup B (B1 i B3)
  • Té poc contingut en greixos.
  • No conté cafeïna ni excitants.
  • Baix en greixos i calories.
  • Conté tanins (antioxidants).
  • Conté pectina (regula la digestió).

Les seves propietats en percentatges són: entre 35% i 40% de sucres totals; un mínim de 4% de proteïnes; un màxim de 0,9% de greixos; un mínim de 9% de fibra, i més del 5% d’humitat.

Els seus avaladors diuen que és un potent antioxidant natural i redueix el colesterol, és antiinflamatori, antireumàtic i pot evitar la formació de les nitrosamines cancerígenes, beneficia el cor, els pulmons i la mucosa intestinal.

No cal dir que tots aquests beneficies, com qualsevol altre que s’atribueix als aliments, s’han de relativitzar i sotmetre a proves clíniques contrastades.

Soldebre i Secció de Crèdit, S.Coop.C.L.
Tel (+34) 977 502 184 - Fax (+34) 977 502 561 - soldebre@soldebre.es

Codi HTML5 vàlid Vàlid CSS3

Disseny Web Ofitec Tècnica © 2012 - 2017