Ingredients
- 400 grs de morro d’abadejo dessalat a punt de sal
- 4 clementines
- 4 tomàquets grossos i rojos
- 4 cebes tendres
- 1 ceba dolça
- 2 cullerades d’olivada
- fulles d’alfàbrega i amanides fresques
- vinagre de vi blanc; vinagre balsàmic
- oli d’oliva, sal i pebre blanc mòlt
Preparació
Escaldem les cebes tendres durant 2 minuts, les refresquem amb aigua freda i les tallem a quarts. En la mateixa aigua, escaldem els tomàquets, els pelem i en traiem les llavors. Tot seguit tallem la polpa a grills.
Pelem les clementines i tallem els grills en dos. Blanquegem la pell d’una d’elles (bullint-la amb aigua 3 minuts).
Tallem a daus l’abadejo i el macerem durant 5 minuts amb una mica de vinagre blanc. Passat aquest temps, l’escorrem i l’eixuguem bé.
Per fer la vinagreta: tallem a daus ben petits la ceba dolça, la polpa del tomàquet i la polpa i la pell blanquejada de la clementina. Ho posem tot en un bol i ho cobrim amb la part de vinagre balsàmic, 1 part de suc de clementina i 2 parts d’oli d’oliva extra verge. Ho rectifiquem de sal i pebre.
Muntem les broquetes enfilant els daus d’abadejo, la clementina, la ceba tendra i el tomàquet, al nostre gust.
Presentació: posem una base de vinagreta en un plat i hi afegim les broquetes al damunt. Les ruixem amb l’olivada desfeta en una mica d’oli i les acompanyem amb les fulles d’alfàbrega i les amanides fresques.
Autor
Restaurant Sant Carles
Av. Felip Pedrell, 13
43500 Tortosa
Tel. (+34) 977 441 048