Gelat de garrofa

Ingredients

  • 50 cl de llet
  • 50 cl de nata 35% MG
  • 225 grs sucre de llustre
  • 50 grs de farina de garrofa
  • 50 grs de mantega de cacau
  • 4 ous
  • 8 rovells d’ou
  • 40 grs xarop de glucosa
  • ½ baina de vainilla
  • 2 grs de sal

Preparació

En un caso posem a bullir la llet, la nata, el sucre, la sal i la baina de vainilla oberta pel mig. En un altre bol barregem els ous sencers i els rovells i els escaldem amb la composició anterior sense deixar de remenar.

A continuació col•loquem la barreja i la courem a foc lent remenant-la fins que s’espesseixi sense passar dels 85ºC. La retirem del foc i hi incorporarem la mantega de cacau, la farina de garrofa i el xarop de glucosa.

Sense deixar de remenar, ho aboquem en un bol que introduirem en un altre de més gran amb glaçons i aigua per baixar-ne ràpidament la temperatura.

Ho aboquem en els recipients de la Pacojet. Un cop congelat, ho turbinarem; o bé, farem el gelat directament en una sorbetera.

Nota: El resultat té una textura semblant a una mousse de gust molt suau i agradable. En una cuina domèstica sense sorbetera o una Pacojet, no podrem aconseguir aquesta textura del gelat de garrofa..

Soldebre i Secció de Crèdit, S.Coop.C.L.
Tel (+34) 977 502 184 - Fax (+34) 977 502 561 - soldebre@soldebre.es

Codi HTML5 vàlid Vàlid CSS3

Disseny Web Ofitec Tècnica © 2012 - 2024