Ingredients
- 225 grs de farina
- 25 grs de farina de garrofa
- 12,5 cl d’aigua
- 5 grs de llevat fresc
- 3 grs de sal
- 1,5 cl. d’oli d’oliva
Preparació
En un vol barregem les farines i hi esmicolem el llevat. Tot llegit hi aboquem l’aigua i ho treballem amb les mans durant 6 minuts. Hi afegim la sal i ho tornem pastant durant 6 minuts més. També hi afegim l’oli i ho tornem a pastar 6 minuts més. Si la pasta no queda prou elàstica, hi podrem afegir 1,5 cl més d’aigua.
Quan tinguem la pasta homogènia, l’emboliquem amb un drap humit i la deixem reposar durant 24 hores.
Passat aquest temps, i un cop fermentada la pasta, la treballem novament fins que perdi el gas de fermentació i ja estarà a punt per estendre-la en una safata.
Li donarem la forma desitjada estirant-la amb un corró o amb les mans. La cobrirem amb els ingredients preferits i l’enfornarem uns 20 minuts a 180º C.
Nota: Abans de coure la coca, la pasta té un color marró clar, però un cop cuita, li puja la tonalitat.